IMG_6875.JPG

MIKKEL GRUNDTVIG

Racerkører Mikkel Grundtvig er en målrettet ung mand, som brænder for hans to store passioner: iværksætteri og motorsport.

Mikkels mål er klart og tydeligt: han vil være F1 kører og samtidig gøre Stayzafe til et unikt produkt, der styrker sikkerhed og sammenhold.

Med skoleafslutning fra 9. klasse, gik Mikkel andre veje for at realisere drømmen, og i dag er han professionel racerkører i kombinationen af iværksætter!

 
Hvordan startede min karriere?

I flere år inden min motorsport-karriere blev skudt i gang, drømte jeg som de fleste drenge om at blive professionel fodboldspiller. Det ændrede sig dog hurtigt, da jeg som 13-årig sad på tilskuerpladsen til et racerløb min far deltog i.

Her blev jeg simpelthen grebet af sporten – farten, adrenalinen, de voldsomme lyde og de brutale hestekræfter. Kuldegysningerne i kroppen blev således udslagsgivende for, at jeg i stedet for fodbolden valgte at satse på motorsporten. I en forholdsvis sen alder startede jeg min motorsport-karriere i en af Danmarks hårdeste Gokart klasser.

Til trods for en svær begyndelse, hvor jeg kørte mod væsentligt mere erfarne konkurrenter, blev jeg total bidt af sporten. Det gjorde samtidig, at jeg to år senere udskiftede gokarten med en racerbil.  

I 2017 debuterede jeg således i den Danske klasse ”Aquila Synergy Cup”, hvor jeg vandt YoungDriver mesterskabet for kørere i alderen 15-18 år og P3 i den samlede stilling mod voksne kørere.

Testet op imod nuværende F1 kører!

De gode resultater gav blod på tanden, og jeg avancerede derfor til Dansk F4. Her lå jeg længe til en top3 placering i mesterskabsstillingen, men tekniske udfordringer sidst på sæsonen gjorde desværre, at jeg endte udenfor en top3 i mesterskabet.

I samme sæson blev jeg endvidere testet hos det internationale Formel-Team ”Van Amersfoort Racing”. I deres simulator blev jeg sammenlignet med den nuværende F1 kører Max Verstappen.

Hvor jeg blot var lidt over 1 sekund fra M. Verstappens bedste tid på Hockenheim Ring. Det er et resultat som jeg er meget stolt af, og som samtidig indikere at jeg er på den rette kurs.

 

 

International debutsæson 2019

 

I 2019 debuterede jeg i Fransk F4, som var min første internationale sæson i motorsport.

 

Undervejs i sæsonen kørte jeg på nogle af de helt store og historiske F1 baner – heriblandt Paul Ricard, Spa, Hungaroing og den gamle F1 bane Mangy-cours. Sæsonen bød også på et meget intenst race som blev afholdt på de små ikoniske Franske gader, nemlig bybanen Circuit De Pau.

Den hårde konkurrence fra racerkørere, der har kørt race stort set hele deres liv, gjorde, at jeg i sæsonen forbedrede mine kørefærdigheder væsentligt og min overordnede udviklingskurve steg markant.

Det blev en lærerig sæson, der gik efter planen, og som i den grad klædte mig godt på i forhold til fremtidige internationale løb. Foruden erfaringen vandt jeg mit første internationale løb med den hurtigste omgangstid i racet.

 

 

 

 

 

Efter sæsonen i Fransk F4 blev jeg kontaktet af en manager fra England, som ville hjælpe mig med at bane vejen frem i de store Formel klasser, hvor jeg forhåbentlig kan ende i F1!

I slutningen af 2019 debuterede jeg i Formel Renault test, som er klassen mellem F4 og F3.


Formel Renault bilen har en kæmpe mængde af ”Down-Force” en turbo og mange flere hestekræfter end hvad jeg var vant til, derfor var det en helt ny tilgangsmåde, med henhold til køreteknik mm. som skulle indlæres.

Her testede jeg imod racerkørere som igen har kørt hele deres liv og som oveni købet har en stor mængde erfaring i Formel Renault klassen. Jeg leverede et fremragende resultat med omkring 1.2 sekund til P1 sidst på dagen!

Nu står 2021 sæsonen på Britisk F3, og det ser jeg meget frem til

Et skridt tættere på drømmen om F1!